PHP PEAR -pakettien asentaminen

Tämä ohje käsittelee PHP PEAR -pakettien asentamista kotihakemistoon.

Koska PHP PEAR yrittää asentaa paketit paikkan, mihin käyttäjällä ei ole oikeutta kirjoittaa, täytyy ensin luoda asetukset PEAR:lle. Asetukset tarvitsee luoda vain ensimmäisellä kerralla ja asetukset on voimassa kaikilla kapsin palvelilimilla lukuunottamatta hillaa.

Asetuksien luominen

Asentaminen alkaa kirjautumisella www-palvelimelle. Asetukset ovat muuten samat, kuin Lakalle kirjautuessa, mutta lakka.kapsi.fi osoite tulee korvata osoitteella karviainen.kapsi.fi.

PEAR-ohjelmassa on valmis optio, millä asetukset voidaan luoda. Tässä ohjeessa käytetään niitä.

pear config-create ${HOME}/sites $HOME/.pearrc
pear config-set bin_dir $HOME/bin
echo 'export PATH=$HOME/bin:$PATH' >> $HOME/.bashrc
. .bashrc
pear channel-update pear.php.net
cd $HOME/sites/www.verkkotunnukseni.fi/www/  # korvaa tämä oikealla polulla sivuillesi
cp /etc/php5/cgi/php.ini php.ini

Seuraavaksi tarvii vielä muokata äskettäin kopioitua php.ini-tiedostoa. Avaa tiedosto esimerkiksi tekstieditorilla, (esimerkiksi nano php.ini), ja korvaa seuraava rivi:

;include_path = ".:/usr/share/php"

Rivillä (huomaa muuttaa käyttäjätunnus omaksi käyttäjätunnukseksesi)

include_path = "./home/users/käyttäjätunnus/sites/pear/php:/usr/lib/php5:/usr/share/php5"

Pakettien asentaminen

Kun olet luonut kertaalleen PEAR:in asetukset, voit asentaa paketit www-palvelimella seuraavasti.

pear install paketin_nimi