Sähköpostin käyttöön liittyvät ohjeet

Sähköpostiosoitteen asettaminen

Omalle verkkotunnukselle (domainille) voi pyytää ylläpidolta sähköpostiosoitteen. Jotta osoite näkyisi oikein myös lähtevissä viesteissä, täytyy se asettaa sähköpostiohjelman asetuksiin tämän ohjeen mukaisesti.

Ohjelmakohtaiset ohjeet

Roundcube (https://roundcube.kapsi.fi)

Asetukset → Identiteetit

Mozilla Thunderbird

Työkalut → Tilin asetukset → Sähköpostiosoite

Gmail

Asetukset → Tilit ja tuonti → Lähetä sähköpostia toisesta osoitteesta

Pine

Pinessä sähköpostiosoitteen asettaminen on hieman monimutkaisempaa kuin muissa ohjeissa. Sähköpostiosoitetta varten luodaan erillinen role, jota Pine asetetaan oletuksena käyttämään.

Setup (s) → Rules (r) → Type of rule setup: Roles (r) → Add (a)

Asetettavat kohdat:

• Current Folder Type: Any
  • Set From: Etunimi Sukunimi <osoite@domain.com>
  • Reply Use: Without confirmation
  • Forward Use: Without confirmation
  • Compose Use: Without confirmation