Sähköpostin käyttöön liittyvät ohjeet

Sähköpostin uudelleenohjaus

Sähköpostin lähettäminen uuteen osoitteeseen tapahtuu tekemällä .forward-niminen tiedosto kotihakemistoon. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tiedoston sisälle kirjoitetaan se sähköpostiosoite, johon kaikki viestit halutaan ohjata. Tiedoston voi luoda helpoiten ottamalla SSH-yhteys palvelimelle ja editoimalla .forward tiedostoa haluamallaan editorilla (esim. nanolla).

user@lakka:~$ nano .forward

Jos et halua jättää kopiota sähköposteista palvelimelle, pitäisi tiedoston näyttää tältä:

osoite@domain.com

Jos haluat jättää sähköpostit myös palvelimelle, pitäisi tiedoston näyttää tältä:

\käyttäjätunnus,osoite@domain.com

Edelleenlähetyksen saa lopetettua poistamalla .forward-tiedosto kotihakemistosta.