Luokittelemattomia ohjeita

Tietokannan varmuuskopiointi

Tietokannan varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Vaikka Kapsin ylläpito varmuuskopioi tietokantoja säännöllisesti joka yö, tulee eteen esim. ohjelmistoja päivittäessä tarve ottaa tietokannasta varmuuskopio. Ottamalla varmuuskopion itse, varmistat että datasta ei jää puuttumaan päivän aikana tehtyjä muutoksia ja mahdollisessa ongelmatilanteessa varmuuskopion saa palalutettua nopeasti.

Varmuuskopiointi ja palauttaminen käyttäen ssh:ta

Kirjaudu Lakkalle tai Hillalle käyttäen SSH-yhteyttä. Korvaa ohjeessa esiintyvä tietokannan_nimi oman tietokantasi nimellä, se on useimmiten sama kuin käyttäjätunnuksesi.

MySQL

MySQL-tietokannan varmuuskopiointi onnistuu käyttäen mysqldump-komentoa seuraavasti:

mysqldump --add-drop-table tietokannan_nimi > tietokannan_nimi.sql

Olemassa olevan tietokannan varmuuskopion palauttaminen onnistuu mysql-komennolla seuraavasti:

mysql < tietokannan_nimi.sql

PostgreSQL

PostgreSQL-tietokannan varmuuskopiointi käyttäen pg_dump-komentoa seuraavasti:

pg_dump -cf tietokannan_nimi.sql tietokannan_nimi

Olemassa olevan tietokannan varmuuskopion saa palautettua psql-komennolla seuraavasti:

pg_restore -d tietokanna_nimi tietokannan_nimi.sql

MySQL-tietokannan varmuuskopiointi ja palautus onnistuu myös phpmyadminia mikäli tietokannan koko on alle 32MB.