Sähköpostin käyttöön liittyvät ohjeet

SSL:n kytkeminen päälle eri sähköpostiohjelmissa

Kapsin sähköpostipalveluihin yhdistettäessä on käytettävä SSL-salausta. Normaalissa sähköpostiyhteydessä kaikki tieto, mukaanlukien salasana, siirretään salaamattomana Internetin yli, mikä on selkeä tietoturvariski. Tämä ohje koskee vain erillistä sähköpostiohjelmaa käyttäviä, webmailiin asetuksia ei tarvitse tehdä.

Ohjelmakohtaiset ohjeet

Mozilla Thunderbird

Työkalut → Tilin asetukset → Palvelimen asetukset → Käytä suojattua yhteyttä (SSL)

Portin pitäisi muuttua automaattisesti oikeaksi.

Opera

Työkalut → Sähköposti- ja keskustelutunnukset → Muokkaa → Palvelimet-välilehti → Salattu yhteys (TLS)

Operassa portin numero täytyy asettaa käsin. Löydät sen muiden sähköpostiasetusten yhteydestä.

Outlook Express

Työkalut → Tilit → Sähköposti-välilehti → Ominaisuudet → Lisäasetukset → Tuleva posti (POP3/IMAP) → Tämä palvelin edellyttää SSL-suojausta

Portin pitäisi muuttua automaattisesti oikeaksi.