Sähköpostiosoitteen asettaminen

Omalle verkkotunnukselle (domainille) voi pyytää ylläpidolta sähköpostiosoitteen. Jotta osoite näkyisi oikein myös lähtevissä viesteissä, täytyy se asettaa sähköpostiohjelman asetuksiin tämän ohjeen mukaisesti.

Ohjelmakohtaiset ohjeet

Webmail (https://mail.kapsi.fi)

Asetukset → Henkilötiedot → Sähköpostiosoite

Roundcube (https://roundcube.kapsi.fi)

Asetukset (ratas oikeassa yläkulmassa) → Identiteetit

Mozilla Thunderbird

Työkalut → Tilin asetukset → Sähköpostiosoite

Opera

Työkalut → Sähköposti- ja keskustelutunnukset → Muokkaa → Sähköpostiosoite

Outlook Express

Työkalut → Tilit → Sähköposti-välilehti → Ominaisuudet → Sähköpostiosoite

Gmail

Asetukset → Tilit ja tuonti → Lähetä sähköpostia toisesta osoitteesta

Pine

Pinessä sähköpostiosoitteen asettaminen on hieman monimutkaisempaa kuin muissa ohjeissa. Sähköpostiosoitetta varten luodaan erillinen role, jota Pine asetetaan oletuksena käyttämään.

Setup (s) → Rules (r) → Type of rule setup: Roles (r) → Add (a)

Asetettavat kohdat:

• Current Folder Type: Any
  • Set From: Etunimi Sukunimi <osoite@domain.com>
  • Reply Use: Without confirmation
  • Forward Use: Without confirmation
  • Compose Use: Without confirmation

Tunnetut ongelmat

Kapsin SMTP:tä käytettäessä osaan otsaketiedoista jää yhä @kapsi.fi-osoite, jonka jotkin ohjelmat (tiettävästi ainakin Outlook Express) näyttävät viestin lähettäjän yhteydessä: "osoite@domain.com puolesta kayttaja@kapsi.fi". Ongelman vaikutus on lähinnä kosmeettinen, eikä tiedossa ole korjausta. Otsaketietojen poistaminen palvelimesta ei ole järkevää, sillä ilman niitä viestin todellista lähettäjää ei olisi mahdollista jäljittää.