Postin ohjailu sievellä

Kapsilla on sähköpostissaan käytössä sieve-mekanismi sähköpostien ohjailuun ja Kapsin webmailiin on lisätty työkalu, jolla sieve-sääntöjä voi muokata itse.

Kapsin henkilökohtaiseen käyttöön annettua sähköpostia voi ohjailla procmail-säännöin erillisen ohjeen mukaisesti. Näitä Kapsin postejakin on mahdollista ohjailla sieveä käyttäen, mutta silloin ei kotihakemistossa saa olla edellä mainitussa ohjeessa luotua .procmailrc -tiedostoa lainkaan.

Omalle domainille saa sähköpostilaatikkoja käytännössä niin monta, kun tarvitsee. Perheenjäsenille tai muille läheisille on myös mahdollista saada ext.kapsi.fi -sähköpostilaatikoita muutamia kappaleita. Näiden sähköpostien sisäistä ohjailua esimerkiksi roskapostin suodattamiseksi ei voi kuitenkaan tehdä procmaililla, vaan suodattimet on pakko luoda sievellä käyttäen Kapsin webmailia.

Tee seuraavat toimenpiteet jokaisessa erillisessä sähköpostilaatikossasi tai ohjeista kunkin sähköpostilaatikon käyttäjää seuraavasti:

1. Kirjaudu Kapsin sähköpostiin. Käyttäjätunnuksena toimii koko sähköposti, salasanana kyseisen postilaatikon salasana ja pudotusvalikosta pitää olla valittuna valinta "Oma verkkotunnus tai ext-kapsi.fi".
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrattaan kuvaa päästäksesi asetuksiin.
  3. Luo Kansiot-näkymässä uusi kansio, nimeltään "SPAM" klikkaamalla toisen sarakken alareunassa olevaa plus-kuvaketta.
  4. Luo Suodattimet-näkymässä olemassa olevaan "managesieve"-säännöstöön uusi sääntö klikkaamalla kolmannessa sarakkeessa olevaa plus-kuvaketta. Säännön sisältö on alla olevan kuvaruutukaappauksen mukainen. Lopuksi klikkaa alareunasta "Tallenna".
Suotimen määrittely Esimerkki Sieve-roskapostisuotimen määrittelystä