DCC-yhteydet irc:ssä

DCC on protokolla, jota voidaan käyttää suorien yhteyksien aloittamiseen irc:n kautta. Sitä käytetään yleensä tiedostojen siirtämiseen ja irc-bottien hallintaan. DCC-yhteys muodostetaan suoraan kahden koneen välille, joten yhteyden aloittajan palomuurissa on oltava tätä varten sopiva portti auki.

Kapsilla portin saa avattua pyytämällä ylläpidolta. Tässä ohjeessa neuvotaan portin asettaminen käytettyyn ohjelmaan.

Ohjelmakohtaiset ohjeet

Irssi

Ylläpidolta saatu portti asetetaan muuttujaan dcc_port. Lisäksi dcc_own_ip asetetaan palvelimen osoitteeksi, joko hilla.kapsi.fi tai lakka.kapsi.fi (nimestä huolimatta asetukseen voi laittaa myös dns-osoitteen).

/set dcc_port portti
/set dcc_own_ip hilla.kapsi.fi tai lakka.kapsi.fi

Eggdrop

Eggdropin asetustiedostossa asetus on listen. Eggdropiin yhdistettäessä täytyy käyttää käskyä /ctcp botti CHAT, ellei irc-clientissä ole DCC-portti käytössä. DCC-yhteys toimii suoraan ilman asetuksia, kun käytät irssiä samalta koneelta kuin missä botti on.

listen portti all