Kapsin logo

Kapsi Internet-käyttäjät ry

Asiakirjat

Yleinen tiedote 21.11.2005

Tässä tiedotteessa kerrotaan seuraavista yleisesti Kapsissa tapahtuneista tai tapahtuvista muutoksista.

  • Yhdistyksen muuttuneet yhteystiedot
  • Yhdistykselle avattu foorumipalvelu
  • Xob-palvelin muutti toiselle paikkakunnalle
  • Ylläpidon toiminnanmuutokset
  • Uusittu osio kotisivuilla: Ohjeita palveluihin
  • Teknisten tiedotteiden postituslista

1. Yhdistyksen muuttuneet yhteystiedot

Yhdistyksen sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet. Tärkeimmät uudet osoitteet ovat:

  • Kapsin hallitus <hallitus@poistatama.tuki.kapsi.fi>
  • Kapsin laskutus <laskutus@poistatama.tuki.kapsi.fi>
  • Kapsin ylläpito <yllapito@poistatama.tuki.kapsi.fi>
  • Kapsin helpdesk <helpdesk@poistatama.tuki.kapsi.fi>

Vanhat osoitteet toimivat edelleen, mutta uudet toimivat todennäköisemmin myös huoltokatkojen aikana.

Nykyään näihin osoitteisiin pyritään vastaamaan mahdollisimman pian kahden vuorokauden (48 tunnin) kuluessa. Viestejä ei ole tarkoitus odotuttaa määräaikaan asti. Tämän johdosta palvelu on ajoittain erittäin nopeaa.

2. Yhdistykselle avattu foorumipalvelu

Avasimme yhdistykselle foorumin osoitteessa http://forum.kapsi.fi/. Kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan sekä vastaamaan yhdistyksen ajankohtaisiin kysymyksiin. Suuntaa-antavat äänestykset ovatkin ehkä tärkein ominaisuus tällä palvelulla.

3. Yhdistyksen palvelinten muutokset

3.1. Xob-palvelimen muutto

Yhdistyksen toinen shell-palvelin Xob muutti 18.11.2005 Keuruulta Espooseen EUnetin palvelintilaan. Uudessa palvelintilassa on mm. nopeampi internet-yhteys. Tarkoituksena on myös järjestää palvelimelle tarpeeksi IRC-yhteyksiä jokaiselle halukkaalle. Aiheesta on käyttäjäkysely Kapsin foorumilla.

3.2. Nimipalvelinten IP-osoitteiden vaihtuminen

Nyt alkuviikosta vaihtuu myös yhdistyksen toissijaiset nimi- ja sähköpostipalvelut EUnetille Espooseen. Tämä aiheuttaa IP-osoitteiden vaihtumisen.

Nimipalvelinmuutos ei vaikuta yhdistyksen omilla verkkotunnuksilla sijaitseviin palveluihin, sillä ylläpito hoitaa niiden vaihtamisen käyttäjille näkymättömästi. Se ei myöskään oletettavasti vaikuta niihin verkkotunnuksiin, jotka on rekisteröity ilman IP-osoitteiden määritystä määrittelemällä vain nimet ns1.kapsi.fi ja ns2.kapsi.fi.

Jos käytössä on oma verkkotunnus, jolle on määritelty IP-pohjaisesti nimipalvelinasetukset, tämä vaatii käyttäjän toimesta asetuksien vaihdon verkkotunnuksen rekisteröineellä taholla 4.12.2005 mennessä. Jos vain mahdollista, suosittelemme silloin ottamaan käyttöön IP-osoitteettoman vaihtoehdon.

Siirron helpottamiseksi nykyiset nimipalvelimet lopettavat toimintansa vasta aikaisintaan 5.12.2005, jotta jokaisella on tarpeeksi aikaa siirtyä käyttämään uusia nimipalvelimia. Siirrosta tiedotetaan tarkemmin alkuviikosta heti kun uudet palvelut ovat valmiit siirtoa varten.

Jos teillä on kysymyksiä siirtoon liittyen, ottakaa yhteyttä ylläpitoon.

4. Ylläpidon toiminnanmuutokset

Ylläpito on uudistanut järjestelmäänsä huomattavasti tehokkaammaksi ja nykyään suurin osa ylläpitotöistä luvataan tehdä jopa 48 tunnin kuluessa. Tämä koskee uusia jäsenhakemuksia sekä sähköpostikyselyitä suoraan ylläpidolle.

Ylläpidon sähköpostiosoite on yllapito@poistatama.tuki.kapsi.fi. Ylläpito ei ota töitä edelleenkään vastaan muissa yhteyksissä, paitsi poikkeustilanteessa puhelimitse, jos esimerkiksi sähköposti ei toimi.

Ylläpitoon voi ottaa yhteyttä poikkeustilanteessa seuraaviin puhelinnumeroihin:

Juho Juopperi
Ylläpidon toiminnanjohtaja
040 5422 321

Jaakko Heusala
Hallituksen puheenjohtaja
040 70 99 704

5. Uusittu osio kotisivuilla: Ohjeita palveluihin

Kapsin helpdesk ylläpitää nykyään itse ohjeet-alisivustoa yhdistyksen kotisivuilla. Alisivustolla on monia hyödyllisiä ohjeita jäsenten palveluiden käyttöön. Jos ohjeiden käytössä on ongelmia, tahdotte ehdottaa sinne ohjetta tai lähettää muuta palautetta, voitte ottaa yhteyttä suoraan helpdeskiin.

Kapsin helpdeskin tarkoitus on vastata palveluita koskeviin käyttökysymyksiin ja auttaa ongelmien ratkaisussa. Helpdeskiin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla helpdesk@poistatama.tuki.kapsi.fi.

Ohjesivusto löytyy osoitteesta http://www.kapsi.fi/ohjeet/.

6. Teknisten tiedotteiden postituslista

Yhdistyksen palveluita koskevat tekniset tiedotteet voi vastaanottaa sähköpostilla liittymällä oma-aloitteisesti teknisten tiedotteiden postituslistalle osoitteessa http://list.kapsi.fi/kapsi-techinfo.