Kapsin logo

Kapsi Internet-käyttäjät ry

Verkkosivu-uudistus 2020

Käyttöönotto

Käyttöönotto tapahtuu kaikille vuoden 2020 aikana. Jos haluat uuden verkkosivualustan käyttöösi ennen varsinaista käyttöönottopäivää, ota yhteyttä ylläpitoon.

Kaikilla 1.12.2019 jälkeen jäseneksi liittyneillä uusi verkkosivualusta on valmiiksi käytössä. Siilo-verkkosivut siirtyvät uudelle verkkosivualustalle 23.8.2020.

Muutokset

Let's Encrypt automaattisesti käytössä

Kaikilla verkkosivustoilla on jatkossa käytössä Let's Encrypt -sertifikaatit TLS-yhteyksiä varten. Omia sertifikaatteja ei enää tarvitse tehdä ja mahdolliset siihen liittyvät cronjobit voi poistaa.

HTTPS-uudelleenohjauksia ei oletusarvoisesti tehdä, joten jos haluat tehdä uudelleenohjauksen HTTP:stä HTTPS:ään, se onnistuu esimerkiksi lisäämällä .htaccess-tiedostoon esimerkiksi seuraavat rivit:

# Uudelleeenohjaus http -> https
RewriteEngine On
RewriteCond %{ENV:HTTPS} !on
RewriteRule (.*) https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Vastaavasti jos haluat, että käytössä ei ole HTTPS:ää ja tehdä uudelleenohjauksen HTTPS:stä HTTP:hen:

# Uudelleenohjaus https -> http
RewriteEngine On
RewriteCond %{ENV:HTTPS} on
RewriteRule (.*) http://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

PHP päivittyy

PHP:n oletusarvoisesti käytössä oleva versio 5.6 vaihtuu tuoreimpaan tuettuun versioon, joka on kirjoitushetkellä 7.4. Ylläpidon kautta on mahdollista pyytää käyttöön myös muita versioita.

Siilon osalta käytössä on versio 7.3.

Evästeet

Käytettävä taustapalvelin ilmoitetaan internetselaimelle evästeessä, jotta taustapalvelin ei vaihdu sivuston käytön aikana.

IP-osoitteet

Verkkosivuja varten käytettävät nimipalvelintietueet vaihtuivat. Jos verkkosivustosi käyttää Kapsin nimipalveluita (ns1.kapsi.fi, ns2.kapsi.fi), kaikki muutokset tehdään puolestasi.

Mikäli käytät omia nimipalvelimia, www.sivusto.tld-tyyppiselle verkkosivustolle CNAME-tietue on web-ha.kapsi.fi. Sivusto.tld-muotoisille sivuille A-tietue on 91.232.155.81 ja AAAA-tietue 2001:67c:1be8:1337::443.

Zone file -muodossa tietueet voisivat näyttää esimerkiksi seuraavilta:

sivusto.tld.     A     91.232.155.81
sivusto.tld      AAAA  2001:67c:1be8:1337::443
www.sivusto.tld. CNAME web-ha.kapsi.fi.