Kapsin logo

Kapsi Internet-käyttäjät ry

Levytila

Kapsin palvelimet Kapsin palvelimet, palvelut ja levytilat pääpiirteissään.

Kotihakemisto

Kaikilla käyttäjillä on kotihakemistossaan Lakka-palvelimella tilaa 50 GB ja Hilla-palvelimella 10 GB. Kotihakemistojen tiedot varmuuskopioidaan joka yö, ja varmuuskopiot säilytetään kaksi viikkoa. Vahingossa poistetut tiedostot voi Lakalla palauttaa itse, Hillan tapauksessa palautusta täytyy pyytää ylläpidolta. Käytetyn levytilan määrää voi tarkkailla quota-komennolla.

Käyttäjien kotihakemistojen polku on /home/users/käyttäjätunnus/.

Siilo

Siilo on erityisesti varmuuskopiointiin tarkoitettu levytila. Levytila löytyy kotihakemiston siilo-hakemistosta, joka ohjaa polkuun /siilo/users/käyttäjätunnus/. Siilon levykäyttöraja on 500 GB.

Muut tallennuspaikat

Väliaikaisille tiedostoille on käytössä /tmp-hakemisto, jossa on yksittäiselle käyttäjälle 500 megatavua tilaa. Tämä hakemisto on tarkoitettu lähinnä ohjelmien luomille väliaikaistiedostoille, jotka ohjelma poistaa automaattisesti käytön jälkeen.

Tietojen varmistus eri paikoissa

Kotihakemistoista otetaan tilannevedoksia joita käyttäjät voivat tarkastella. Tilannevedoksista otetaan viikottain varmuuskopiot samassa konesalissa sijaitsevalle palvelimelle sekä eri tiloissa olevalle palvelimelle.

Siilosta otetaan tilannevedoksia, mutta tietoja ei enää kopioida toisille palvelimille Siilon käyttöluonteen vuoksi.

Kaikki käytössä oleva tila palvellaan vikasietoisilta levyjärjestelmiltä, jotka kestävät kovalevyjen rikkoontumisia.

Lisätilan pyytäminen

Jos levytila loppuu, sitä voi pyytää lisää hallitukselta. Lisätilaa myönnetään tarpeen mukaan. Pyynnössä täytyy myös perustella lisätilan tarve.