Kapsin logo

Kapsi Internet-käyttäjät ry

Tiedotteet

Viimeisimmät viisi tiedotetta:

Konesalikytkimien ohjelmistopäivityksiä tiistaina 13.7.2021 klo 14

Jarkko Räsänen :: to 08.07.2021 22:32

Kapsin ylläpito päivittää konesalissa sijaitsevien runkokytkimien ohjelmistoversiot uudempiin tiistaina 13.7.2021 klo 14.

Ohjelmistopäivityksen vuoksi on mahdollista että Kapsin palveluihin aiheutuu katkoksia.


Kutsu Kapsi Internet-käyttäjät ry:n vuosikokoukseen 2021

Kapsi Internet-käyttäjät ry :: la 15.05.2021 13:19

Paikka: Kapsi Internet-käyttäjät ry:n toimitila, Kaitoväylä 14, Oulu
Aika: lauantai 29.5.2021 klo 13.00

Tervetuloa Kapsi Internet-käyttäjät ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen lauantaina 29.5.2021 kello 13.00. Paikalla on tärkeää olla ajoissa, jotta kokous saadaan käytyä läpi tehokkaasti. Kokous pidetään Kapsi Internet-käyttäjät ry:n toimitilalla, osoitteessa Kaitoväylä 14, Oulu.

COVID-19-pandemian vuoksi pyydämme osallistujia huolehtimaan riittävästä käsi- ja yskimishygieniasta, sekä käyttämään kasvomaskia. Yhdistys järjestää paikalle tarvittaessa kertakäyttöisiä kasvomaskeja, käsienpesumahdollisuuden sekä käsidesiä. Mikäli tunnet itsesi vähänkään sairaaksi, kuten hengitystieoireiseksi taikka kuumeiseksi tai luulet altistuneesi virukselle, pyydämme että et osallistuisi kokoukseen.

Ilmoittautuminen

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 22.5.2021 klo 8.00 mennessä. Ilmoittautua voi osoitteessa https://www.kapsi.fi/vuosikokous/.

Kokouksen esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus sekä tilintarkastajien lausunto
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
 8. Kokouksen päättäminen

Kapsi Internet-käyttäjät ry


Muutoksia jäsenten omien verkkotunnusten verkkosivuissa la 6.3. klo 14

Henri Strand :: ke 24.02.2021 20:40

Jäsenten omien verkkotunnusten verkkosivuissa tapahtuu muutoksia lauantaina 6.3. klo 14 alkaen.

Suurimpina muutoksina HTTPS tulee käytettäväksi kaikille ja PHP:n versio päivittyy versioon 7.4. Tästä syystä on hyvä tarkastaa, että verkkosivuilla käytetyt ohjelmat ovat päivitettyjä. Myös DNS-tietueet on tarpeen muuttaa, jos nimipalvelut eivät tule Kapsilta.

Tarkat tiedot muutoksista löytyvät ohjesivulta.

Ylläpito auttaa tarvittaessa ongelmanratkonnassa.


Levyjärjestelmän huollossa virhetilanne – jäsenten dataa kadonnut (päivitetty)

Henri Strand, Jarkko Räsänen :: su 06.12.2020 15:25

Levyjärjestelmän huollossa tapahtui virhetilanne keskiviikkona 2.12., jonka johdosta osalla käyttäjistä tiedostot on jouduttu palauttamaan tilannevedoksen vuorokautta aiempaan tilanteeseen, tiistaihin 1.12. klo 0.01.

Palautus koskee jäseniä, joiden jäsennumero on välillä 1–4758 tai tarkemmin käyttäjänumero ("UID") välillä 1000–5999. Jäsennumerosi löydät esimerkiksi jäsenmaksulaskusta. Käyttäjänumero on mahdollista saada selville ottamalla SSH-yhteys Lakka-palvelimelle ja suorittamalla siellä komento id -u. Jos tulosteen luku on 6000 tai yli, tiedostot ovat entisellään.

Tiistain aikana saapuneet sähköpostit on saatu pelastettua ja ne on palautettu käyttäjien sähköpostilaatikoihin 2.–6.12.

Datan katoaminen ei koske verkkosivukansioita (sites) eikä Siiloa. Mikäli tiistain aikana kotihakemistoon tallennettuja tiedostoja on tarve palauttaa, kannattaa olla yhteydessä ylläpitoon. Laajasta ongelmasta johtuen osoite voi ruuhkautua ja vastauksessa voi kestää normaalia pidempään.

Päivitys 2.12. klo 12.18: Lisätty tiedot palautetuista tiedostoista.

Päivitys 2.12. klo 20.42: Tarkennettu vaikutuksen laajuutta.

Päivitys 4.12. klo 18.57 ja 6.12. klo 15.25: Tarkennettu palautuksen tilannetta.


Kutsu Kapsi Internet-käyttäjät ry:n vaalikokoukseen 2020

Kapsi Internet-käyttäjät ry :: pe 04.12.2020 22:58

Paikka: Kapsi Internet-käyttäjät ry:n toimitila, Kaitoväylä 14, Oulu

Aika: lauantai 19.12.2020 klo 13.00

Tervetuloa Kapsi Internet-käyttäjät ry:n sääntömääräiseen vaalikokoukseen lauantaina 19.12.2020 kello 13.00. Paikalla on tärkeää olla ajoissa, jotta kokous saadaan käytyä läpi tehokkaasti.

Kokous pidetään Kapsi Internet-käyttäjät ry:n toimitilan pihalla, osoitteessa Kaitoväylä 14, Oulu. Kokous järjestetään koronaepidemiasta johtuen poikkeuksellisesti ulkona tartuntariskin minimoimiseksi. Pyydämme varustautumaan olosuhteiden mukaan. Kokouksen alkamisajan lähestyessä tarkastelemme tilannetta, ja mahdollisesti kokous siirretään pidettäväksi sisätiloissa.

Kokouksen esityslistalla on sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutosesitys. Yhdistyksen sääntöjen mukaan sääntömuutos on käsiteltävä kahdessa perättäisessä, vähintään kuukauden väliajoin pidettävässä, sääntömääräisessä kokouksessa. Sääntömuutosesitystä kannatettiin yhdistyksen vuosikokouksessa 7.11.2020. Sääntömuutoksen sisältönä on yhdistyksen hallituksen koon muuttaminen (vuosikokouksessa kannatettu tarkempi muutosehdotus ohessa).

Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset vuonna 2020 järjestetään poikkeuksellisesti loppuvuodesta, syynä vuosikokouksen viivästymiseen on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain perusteella antamat kieltopäätökset yleisötilaisuuksien järjestämisen suhteen.

COVID-19-pandemian vuoksi pyydämme osallistujia huolehtimaan riittävästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä käyttämään kasvomaskia. Yhdistys järjestää paikalle tarvittaessa kertakäyttöisiä kasvomaskeja, käsienpesumahdollisuuden ja käsidesiä. Mikäli tunnet itsesi vähänkään sairaaksi, kuten hengitystieoireiseksi taikka kuumeiseksi tai luulet altistuneesi virukselle, pyydämme että et osallistuisi kokoukseen.

Ilmoittautuminen

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 11.12.2020 klo 8 mennessä. Ilmoittautua voi osoitteessa https://www.kapsi.fi/vaalikokous/.

Kokouksen esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Sääntömuutosesitys
 6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
 7. Valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
 8. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
 9. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
 10. Kokouksen päättäminen


Sääntömuutosesitys

Yhdistyksen hallitus esittää yhdistyksen sääntöjä muutettavan seuraavasti:

Sääntöjen 6. kohta:

 • Alkuperäinen:
  • Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vaalikokouksessa kahdeksi (2) kalenterivuodeksi valittu puheenjohtaja, kuusi kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan valittua jäsentä sekä kaksi kahdeksi (2) kalenterivuodeksi valittua varajäsentä. Jäsenistä ja varajäsenistä on vuosittain puolet erovuorossa. Puheenjohtaja, erovuoroinen hallituksen jäsen tai hallituksen varajäsen voidaan valita uudelleen.
 • Esitetään korvattavan seuraavasti:
  • Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vaalikokouksessa kahdeksi (2) kalenterivuodeksi valittu puheenjohtaja ja neljä kahdeksi (2) kalenterivuodeksi kerrallaan valittua jäsentä. Jäsenistä puolet on vuosittain erovuorossa. Puheenjohtaja tai erovuoroinen hallituksen jäsen voidaan valita uudelleen.


Kapsi Internet-käyttäjät ry


Kaikki vuoden 2021 tiedotteet