Kapsin logo

Kapsi Internet-käyttäjät ry

Tiedotteet

Viimeisimmät viisi tiedotetta:

Kutsu Kapsi Internet-käyttäjät ry:n vuosikokoukseen 2020

Kapsi Internet-käyttäjät ry :: la 24.10.2020 00:22

Paikka: Kapsi Internet-käyttäjät ry:n toimitila, Kaitoväylä 14, Oulu

Aika: lauantai 7.11.2020 klo 13.00

Tervetuloa Kapsi Internet-käyttäjät ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen lauantaina 7.11.2020 kello 13.00. Paikalla on tärkeää olla ajoissa, jotta kokous saadaan käytyä läpi tehokkaasti. Kokous pidetään Kapsi Internet-käyttäjät ry:n toimitilalla, osoitteessa Kaitoväylä 14, Oulu.

Kokouksen esityslistalla on sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutosesitys. Sääntömuutoksen sisältönä on yhdistyksen hallituksen koon muuttaminen (tarkempi muutosehdotus ohessa).

Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset vuonna 2020 järjestetään poikkeuksellisesti loppuvuodesta, syynä vuosikokouksen viivästymiseen on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain perusteella antamat kieltopäätökset yleisötilaisuuksien järjestämisen suhteen.

Yhdistyksen sääntömääräinen vaalikokous järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana joulukuussa 2020. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu.

COVID-19 -pandemian vuoksi pyydämme osallistujia huolehtimaan riittävästä käsi- ja yskimishygieniasta, sekä käyttämään kasvomaskia. Yhdistys järjestää paikalle tarvittaessa kertakäyttöisiä kasvomaskeja, käsienpesumahdollisuuden sekä käsidesiä. Mikäli tunnet itsesi vähänkään sairaaksi, kuten hengitystieoireiseksi taikka kuumeiseksi tai luulet altistuneesi virukselle, pyydämme että et osallistuisi kokoukseen.

Ilmoittautuminen

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 30.10.2020 klo 8 mennessä. Ilmoittautua voi osoitteessa https://www.kapsi.fi/vuosikokous/.

Kokouksen esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus sekä tilintarkastajien lausunto
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Sääntömuutosesitys
 8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
 9. Kokouksen päättäminen


Sääntömuutosesitys

Yhdistyksen hallitus esittää yhdistyksen sääntöjä muutettavan seuraavasti:

Sääntöjen 6. kohta:

 • Alkuperäinen:
  • Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vaalikokouksessa kahdeksi (2) kalenterivuodeksi valittu puheenjohtaja, kuusi kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan valittua jäsentä sekä kaksi kahdeksi (2) kalenterivuodeksi valittua varajäsentä. Jäsenistä ja varajäsenistä on vuosittain puolet erovuorossa. Puheenjohtaja, erovuoroinen hallituksen jäsen tai hallituksen varajäsen voidaan valita uudelleen.
 • Esitetään korvattavan seuraavasti:
  • Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vaalikokouksessa kahdeksi (2) kalenterivuodeksi valittu puheenjohtaja ja neljä kahdeksi (2) kalenterivuodeksi kerrallaan valittua jäsentä. Jäsenistä puolet on vuosittain erovuorossa. Puheenjohtaja tai erovuoroinen hallituksen jäsen voidaan valita uudelleen.


Kapsi Internet-käyttäjät ry


Muutoksia jäsenten kapsi.fi-päätteisissä verkkosivuissa lauantaina 17.10. klo 14–18

Henri Strand :: ke 14.10.2020 03:42

Jäsenten kapsi.fi-päätteisissä verkkosivuissa tapahtuu muutoksia lauantaina 17.10. klo 14–18. Tänä aikana kapsi.fi-päätteisten verkkosivujen toiminnassa saattaa esiintyä katkoksia.

Suurimpana muutoksena PHP:n versio päivittyy tuoreimpaan. Tästä syystä on hyvä tarkastaa, että verkkosivuilla käytetyt ohjelmat ovat päivitettyjä. Lisätietoja muutoksista löytyy ohjesivulta Verkkosivu-uudistus 2020.

Ylläpito auttaa tarvittaessa ongelmanratkonnassa.


Muutoksia Siilo-levytilaa käyttävissä verkkosivupalveluissa sunnuntaina 23.8. klo 12–18

Henri Strand :: ke 19.08.2020 00:00

Jäsenten Siilo-levytilaa käyttävissä verkkosivupalveluissa tapahtuu merkittäviä muutoksia sunnuntaina 23.8. Muutokset tehdään klo 12–18 ja tänä aikana Siilo-verkkosivujen toiminnassa esiintyy yksi tai useampi katkos.

Kattava lista muutoksista on koostettu sivulle Verkkosivu-uudistus 2020.

Muutoksina tapahtuu muun muassa seuraavaa:

 • HTTPS on automaattisesti käytettävissä
  • omat Let's Encrypt -päivitysskriptit voi poistaa crontabista
 • PHP:n versio päivittyy
 • IP-osoitteet muuttuvat
  • osoitteet tulee vaihtaa itse 23.8., jos et käytä Kapsin nimipalveluita.

Ylläpito auttaa tarvittaessa ongelmanratkonnassa.


Lakka käynnistetään uudelleen la 23.5. klo 21

Henri Strand :: la 23.05.2020 18:08

Lakka-palvelin käynnistetään uudelleen la 23.5. klo 21. Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä otetaan käyttöön uudempi käyttöjärjestelmän ydin, jonka oletetaan vähentävän NFS-levyjakoihin liittyviä epävakausongelmia.


Kapsille käyttöön Matrix, Jabber poistettu käytöstä.

Veeti Veteläinen :: ma 23.12.2019 12:36

Kapsille on hiljattain asennettu Matrix-palvelin jäsenten käyttöön. Matrix on hajautetun pikaviestinnän protokolla, joka myös siltautuu hyvin muihin palveluihin, kuten IRC:hen, Telegramiin ja WhatsAppiin. Lisätietoa Matrixista löytyy Kapsin nettisivuilta.

Vähäisellä käytöllä ollut Jabber taas on poistettu käytöstä sen oltua toimimattomana jonkin aikaa. Jabber-palvelin oli ollut jo pitkään heikosti ylläpidetty ja vanhentunut, emmekä nähneet järkeväksi uhrata ylläpidon resursseja sen elvyttämiseksi, koska käyttäjiä oli vähän ja Matrix hoitaa nyt pikaviestintäpalvelun roolia.


Kaikki vuoden 2020 tiedotteet