Kapsin logo

Kapsi Internet-käyttäjät ry

Toimintakertomus vuodelle 2006

Toimintakertomus ajalle 1.1.2006 - 31.12.2006.

Tilikauden aikana yhdistys on jatkanut tasaista kasvuaan. Palveluiden tasoa ja kapasiteettia, sekä hallinnollisien elimien toimintaa on pyritty tasaisesti kehittämään vastaamaan yhdistyksen kasvun ja nykyisen tilan tarpeita.

Hallinto

Yhdistyksen jäsenet kokoontuivat kauden aikana kerran yhdityksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen.

Yhdistyksen hallitus kokoontui kauden aikana 28 kertaa (kokoukset 14-23/2005 ja 1-18/2006).

Jäsenet

Kauden lopussa yhdistyksellä oli 1205 jäsentä, joka on 471 jäsentä enemmän kuin edellisen kauden lopussa.

Tiedotusta yhdistyksen asioista jäsenille on tapahtunut yhdistyksen verkkosivujen ja forumin, sähköpostin ja IRC-kanava #kapsi.fi:n kautta IRCNet verkossa.

Yhdistys on saanut mainosbannerin avulla näkyvyyttä mm. Oulussa järjestetyssä verkkopelitapahtuma Vectoramassa.

Työryhmät

Työryhmien toimintaa on pyritty helpottamaan ja tehostamaan järjestämällä wiki -sivustoja tiedon keräämistä ja jakamista varten, sekä Trac -ohjelmistolla toteutettuja projektinhallintasivustoja erinäisien projektien tukemiseksi. Sivustojen toimintaa tehostava vaikutus on kauden aikana todettu huomattavaksi.

Palvelut

Yhdistyksen palvelinkaartia vahvistettiin kauden aikana yhdellä uudella palvelimella ja kahden vanhan palvelimen laitteistopävityksellä.

Uusi palvelin hankittiin palvelemaan yksinomaan tietokantatarpeita ja sijoitettiin Nebula Oy:n tiloihin. Palvelin nimettiin Puolukaksi.

Karpalo-palvelimen levyratkaisu suunniteltiin kokonaan uudestaan vastaamaan kasvavia varmuuskopiotilan tarpeita. Uudessa ratkaisussa kiinnitettiin myös huomiota laitteiston parempaan huollettavuuteen, laajennettavuuteen ja yleiseen varmuuteen.

Lakka-palvelimen levytilaa kasvatettiin liittämällä palvelimen yhteyteen erillinen levypakka.

Karpalo-palvelimen päivityksen yhteydessä Nebula Oy:n tiloissa sijainneet palvelimet siirrettiin yhdistyksen kokonaan omaan käyttöönsä vuokraamaan laitteistokaappiin. Ratkaisulla parannettiin mahdollisuuksia lisätä palvelimia Nebula Oy:n tiloihin.

Tapahtumat

Yhdistys järjesti kauden aikana yhdistyksen sääntömääräisen vuosikokouksen ja siihen liittyvän illanvieton.